maanantai 7. elokuuta 2017

Kesäloma SuomessaVielä on muutama päivä kesälomaa kotimaassa jäljellä. Tarkoitukseni ei ollut pitää blogitaukoa, mutta semmoinen tästä lomasta näköjään tuli.

Minä siis tulin Hoon kanssa lentämällä Suomeen heinäkuun alussa ja ennakko-odotuksista huolimatta lentomatka sujui oikein mainiosti. Koneen päästyä lentokorkeuteen Hoo käpertyi istuimelleen kuin kissa ja nukkui siihen saakka kunnes herättelin hänet laskeutumista varten.

Alkuloman vietimme Imatralla minun lapsuudenkodissani ja siellä Hoo sai ravata tätsyn kanssa ympäri maita ja mantuja. Lampaita, joista Hoo pitää kovasti, pääsimme silittelemään jopa kahteen otteeseen. Ilma suosi myös sen verran, että pääsimme mökille. Minäkin uskaltauduin lämpimimpänä päivänä heittämään talviturkin.Loman toisen puoliskon olemme olleet Jyväskylässä Donin kotona. Mummon ja papan mökillä Hoo on päässyt puljaamaan vedessä, eikä sen viileys ole pahemmin nuorta uimaria haitannut. Välillä on leikitty serkun kanssa ja hyvä ystävä Oulusta on myös käynyt kylässä. Minä puolestani tein pienen syrjähypyn Tallinnaan,  jossa kävin ystäväni kanssa pienellä kankaanostomatkalla.


Loppuviikosta on edessä siis paluumatka kotiin Berliiniin. Hassua kyllä, suhtaudun siihen vähän ristiriitaisesti. Hoo aloittaa ensi viikolla päiväkodissa ja se tietysti tuo uusia haasteita. Loma on myös konkretisoinut sen, miten paljon helpompaa elämä kotimaassa on. Ei ole kielimuuria, internet toimii joutuisasti metsänkin keskellä, ruoka on tuttua ja turvallista ja niin edelleen. Toisaalta taas on kiva palata, koska siellä on oma koti ja kaikki omat tavarat ja onhan se nyt kuitenkin Berliini.

Eli tällaisissa tunnelmissa mennään ja nyt yritetään vielä nauttia viimeisestä lomaviikosta sekä keksiä, miten kaikki loman aikana tehdyt ostokset saadaan mahtumaan matkalaukkuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti