tiistai 15. elokuuta 2017

Ensimmäinen päivä päiväkodissa

Otsikko hiukan liioittelee, sillä ei Hoo koko päivää ollut päiväkodissa. Mutta muutoin se pitää paikkansa; tänään Hoo lopultakin aloitti päiväkotitaipaleensa.

Kotona Suomessa Hoo ehti olla puolisentoista vuotta kerhossa kolme tuntia kolmena päivänä viikossa. Sen syvemmälle päivähoidon maailmaan hän ei kuitenkaan ole vielä tutustunut.

Täällä Saksassa päiväkodin aloittaminen on vähän pidempi projekti kuin Suomessa, näin olen ymmärtänyt. Päiväkoti alkaa Eingewöhnung-jaksolla, jonka tarkoituksena on hitaasti tutustuttaa lapsi päiväkotiin ja sen tapoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vanhempi joutuu olemaan mukana päiväkodissa aika pitkään. Neljä viikkoa on kai ihan normaali aika tällaiselle saksalaiselle pehmeälle laskulle.

Mutta se ensimmäinen päivä. Läksimme matkaan hyvissä ajoin sillä emme uskaltaneet tällaisena tärkeänä päivänä luottaa siihen, että bussit kulkevat ajallaan. Matkaa täältä kotoa päiväkotiin on hiukan yli kolme kilometriä ja bussilla kuljettaessa käveltävää jää kuutisensataa metriä. Olimme siis päiväkodin oven takana norkoilemassa vartin verran etuajassa vaikka laahustimme loppumatkan etanavauhtia.

Hoo oli kärsimätön ja olisi halunnut heti mennä sisään. Jonkun aikaa odottelimme pihalla ja sitten uskaltauduimme peremmälle. Stephanie-niminen hoitaja otti meidät vastaan ja menimme yhteen huoneeseen tutustumaan. Hän tarkasti tuomamme lomakkeet, pyysi yhdet puuttuvat allekirjoitukset ja selitti vähän tapahtumain kulkua. Sen jälkeen Donin kanssa kökötimme pikkuruisilla tuoleilla puolisen tuntia kun Stephanie ja Hoo tutustuivat toisiinsa leikkimällä. Ja siinäpä se ensimmäinen päivä sitten olikin. Huomenna homma jatkunee suurin piirtein samoissa merkeissä ja loppuviikosta Hoo pääsee ehkä jo tutustumaan muutamaan muuhun lapseen.

Hoo ei luonnollisesti olisi halunnut lähteä pois päiväkodista, mutta suostui lopulta kun sai mennä isin kanssa töihin juomaan kaakaota siksi aikaa, että minä kävin kuukausittaisessa lääkärintarkastuksessani. Hukan kielimuuri tuntui Hoota kiukuttavan päiväkodilta lähtiessä, sillä Stephanie oli ihan tyhmä ja kaikki muukin oli hetken aikaa ihan tyhmää. Mitään suurempaa traumaa ensikosketus saksalaiseen päivähoitoon ei kuitenkaan tainnut jättää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti