perjantai 17. helmikuuta 2017

Otteita bestselleristäni

Tällä viikolla on tullut kaikenlaista vastaan. Kyllä näistä vielä kirjan kirjoittaa. Vai mitä sanotte:
 
1) Kävimme yhdessä asuntotoimistossa (paikallinen VVO tai vastaava), jossa infopisteen ihmisen mukaan kukaan ei puhu englantia. Ei puhu. Sori siitä. Mutta kun menemme hetken päästä tekemään tarkentavan kysymyksen, tiskin alta takahuoneesta löytyykin yksi kielitaitoinen Frau. Joka vieläpä antaa oman suoran puhelinnumeronsa, johon voimme soittaa.
 
2) Toinen asuntoputiikki, jossa suorana yhteystietona välittäjälle on faksinumero. Faksinumero. Onneksi putiikin keskuksessa vastaa huonoa saksaa hyvin ymmärtävä ihminen ja sitä kautta löytyy lopulta myös englanninkielentaitoinen.
 
3) Lähiapteekkimme Sterndamm Apotheke. Ensimmäinen farmaseutti (tai vastaava) ystävällisesti etsi miehelle kurkkulääkkeen ja sen jälkeen yhdessä toisen henkilön kanssa yritti selvittää, löytyykö täältä mitään edes etäisesti maitohappopurutablettien tapaista (niitähän emme muistaneet Hoolle hamstrata mukaan). Selvitystä tehtiin lopulta Tamperetta myöten, sillä onneksi erehdyin aloittamaan kysymykseni sanoilla "In Finland we have this...". Sillä toisella ihmisellä oli nimittäin kollega Tampereella ja tälle soittamalla hän selvitti meille yhden kutakuinkin vastaavan valmisteen nimen. Tätä minä jo kutsuisin asiakaspalveluksi!

Mutta se asunto.
Se edelleen puuttuu, mutta neljä esittelyä on edessä ja edes jonkinlaisia johtolankoja. Harmi vaan, että asiat eivät tapahdu ihan niin nopeasti kuin toivoisi. Eli heti ja eilen.

6 kommenttia:

 1. No kato kylä tamperelaiset nääs hoitaa homman himaan! :D

  VastaaPoista
 2. Haha kuulostaa ihan Berliiniltä :D. Toisekseen "muutamia" maitohappobakteeripurkkeja Suomesta roudanneena: mitä valmistetta teille suositeltiin? Että voin laittaa lähiapteekkiin tilaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei itse asiassa vielä löydetty sitä ko. lääkettä, koska tuolla apteekissa sitä ei ollut. Ja en tietysti juuri nyt tähän hätään pääse nimeäkään tarkistamaan, mutta lisäänpä tähän perään uuden kommentin kun saan sen tsekattua...

   Poista
  2. Ja se valmistehan on siis Mantra DarmFlora Aktivkultur. Itse emme siis ole vielä sitä löytäneet ja päässeet testaamaan...

   Poista
 3. Näyttää olevan kapseleita eikä purutabletteja (mutta voihan ne lapsille avata ja sekoittaa ruokaan tai juomaan). Kiitos kuitenkin valmisteen nimestä :) Ja eiköhän ne saa melkein mihin tahansa apteekkiin tilattua tuota - täällä usein tuntuu että apteekkien valikoimat on melko suppeita mutta että oikein mielellään tilaavat tuotteita kunhan ne vain löytyvät tietokoneelta.

  VastaaPoista