sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Tekniikan ihmemaassaTänään teimme retken Deutsches Technikmuseumiin. Itsehän en ole erityisen kiinnostunut tekniikasta mutta keväällä bongasin jostain Facebook-keskustelusta maininnan, että pienetkin ihmiset viihtyvät tuolla museossa hyvin. Hoo on jo pitemmän aikaa puhellut, että haluaisi käydä museossa, joten kun muuta ohjelmaa ei tälle päivälle ollut tiedossa, toteutimme hänen toiveensa.


Koko museon kiertämiseen olisi mennyt helposti päivä tai pari, mutta ehdimme me kiinnostavimmat osat koluta. Hoo tykkäsi eniten lentokoneista, joita he menivät Donin kanssa katsomaan kun minä kiersin paperinteon, tekstiilityöt ja kirjapainotaidon. Jälkimmäisessä sain olla ihan itsekseni oppaan kanssa, joten se ei taida olla se kaikkein vetovoimaisin kohde ainakaan lapsiyleisölle. Jota muuten oli paljon.

Minä kuitenkin viihdyin ihan kunnon tovin vanhojen painokoneiden keskellä. Ne taitavat olla ainoita koneita, joista minäkin innostun. Paperikoneen pienoismalli puolestaan toi mieleen muistoja isäni työpaikalta paperitehtaassa, jossa minäkin lapsena tulin useamman kerran käyneeksi.Junaosasto oli aikamoisen suuri ja siellä tuli kierreltyä pitkään. Don halusi luonnollisesti tutustua vanhaan panimorakennukseen ja valokuvausosastolta löysimme kameran poikasineen. Laatikkokameran äärellä Hoo ihmetteli pitkään, että ihanko oikeasti sillä voi ottaa valokuvia.

Kaiken kaikkiaan tekniikkamuseo oli lopulta oikein mukava paikka. Vanhalla puolella portaita joutui kapuamaan vähän liikaakin, etenkin kun ilmaistointi oli avointen ikkunoiden varassa. Muuten paikka oli oikein mainio ja piti todellakin paikkansa, että pikkuväki siellä viihtyy. Heidät oli myös otettu hyvin huomioon asiakkaina, sillä välipalan syöntiin löytyi omat paikkansa ja vessoja oli ripoteltu sinne tänne.

Lounasta nautimme alakerran ravintolassa ja sekin oli oikein hyvää, vaikka Hoo ei suostunutkaan syömään kuin ranskanpottuja ja kaksi haarukallista chili con carnea. Kotimatkalla Hoo otti metrossa pienet torkut isin sylissä, sen verran voimille retkemme otti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti