sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kulttuuririentoja

Berliiniin tullessa kuvittelin kiertäväni kaikenmaailman kulttuuririennoissa ja taidenäyttelyjen avajaisissa. Jouluvauvamme Taimi onnistui kuitenkin sotkemaan sen suunnitelman aika täydellisesti kun ensimmäiset kolme kuukautta meni pahoinvoidessa ja nukkuessa.

Nyt kun olo on kohentunut, olin kovasti onnellinen bongatessani Berlin Graphic Days -tapahtuman, joka järjestettiin tänä viikonloppuna. Eilinen aamupäiväretkemme Pankowiin tosin uuvutti kovasti, joten BGD:n katsastus jäi tälle päivälle. Ja hyvä niin, sain kulkea aika väljässä hallissa tarjontaa katsastamassa.

Festivaalin nimellä kulkeva tapahtuma järjestettiin vanhassa rakennuksessa, jota jossain väitettiin entiseksi armeijan leipomoksi. En tosin tähän hätään löytänyt vahvistusta sille tiedolle.

Yksi iso halli ja muutama pienempi huone olivat täynnä kaikensorttista taidetta ja graafista suunnittelua. Myytävät tuotteet sijoittuivat aika lailla akselille postikortit - julisteet - t-paidat - kangaskassit - tarrat. Minun mukaani tarttuivat yläkuvassa näkyvät flamingotaulu ja jääkarhutarra sekä yksi juliste tv-tornista. Sen seinälle laittamisen ajattelin kuitenkin säästää Suomeen, sillä tv-torni näkyy täällä suunnilleen joka nurkan takaa.

Jos vointini vain pysyy hyvänä, aion seuraavaksi tähdätä loppukuussa pidettävään Friends with Books -taidekirjatapahtumaan sekä tietysti Berlin Knits -lankafestareille. Jonne toivon mukaan saan seuraa Suomen Turusta...

2 kommenttia:

  1. Nyt vaan ottamaan vahinko takaisin! Ehtiihän tässä hyvin ennen joulukuuta.

    VastaaPoista