sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Neljäkymmentä



Tässä on melkein viikko mennyt juhliessa. Don täytti männäviikolla neljäkymmentä ja lajitelma hänen sukulaisiaan saapui tänne iloksemme sitä juhlimaan. Yhtenä iltana kävimme ravintolassa syömässä ja sain houkuteltua henkilökunnan laulamaan Donille onnittelulaulun. Tai no, ei se italialaisessa ravintolassa kauheasti houkuttelua vaatinut.


Varsinaisena juhlapäivänä pidimme kotona virallisen vastaanoton ja pönötysjuhlan. Tajusin tosin vasta nyt, että päivänsankarista jäi ottamatta sellainen keski-ikäinen pönötyspotretti, mutta otetaan se sitten ensi vuonna. Tarjoilut olivat hyvin pitkälle kaupasta haettuja. Anoppi ja Hoo askartelivat voileipäkakun ja minä aikani asiaa ees taas vatvottuani sain tehtyä synttärikakun. Paloturvallisuuden vuoksi emme laittaneet kakkuun neljääkymmentä kynttilää, vaikka se ajatuksena houkuttikin.



Juhlan epävirallisena ja valitettavasti vasta kattausvaiheessa keksittynä teemana oli DDR meets Muumit. Säästin nimittäin luontoa (ja etenkin rahaa) ja ostin lähikirpparilta kakkulautasia made in DDR. Maksoivat ihan kolmekymmentä senttiä kappale, mikä taitaa tehdä niistä yhden elämäni parhaista kirpparilöydöistä.

2 kommenttia: