torstai 15. kesäkuuta 2017

Päiväkotipaikka Berliinistä, osa 2

Minä rehellisesti sanoen luulin, että tästä aiheesta tulee vielä postaus numerolla 732, mutta toisin kävi. Onneksi. Voisi siis sanoa, että päiväkotipaikan metsästys meni meidän kohdallamme just niin kuin Strömsössä. Se Kita, johon kävimme kaksi viikkoa sitten tutustumassa, otti Hoon hoitoonsa. Ihmeellisimmäksi asian tekee se, että kyseinen Kita oli kuudes, jota sähköpostilla lähestyin. Kuudes. Täällä nimittäin kuulee tarinoita, että ihmiset ovat hakeneet liki neljäänkymmeneen Kitaan pääsemättä jonotuslistaa pitemmälle.

Meillä siis oli onnea, ja ihan ansaitusti, jos niin voi sanoa. Johan me tätä asuntoa metsästimme kuukauden, joten ihan kiva, että joku asia sujui helposti.

Hoo aloittaa Kitassaan elokuun puolivälissä. Ryhmässä on neljä ohjaajaa ja 25 kolmesta kuuteen vuotiasta mukulaa, koko päiväkodissa lapsia on päälle 130. Päivän pituus on viidestä seitsemään tuntia. Lounas tulee talon puolesta, aamupalan ja välipalan joutuu viemään itse. Kerran viikossa on liikuntasalissa liikuntatunti ja ulkoilemassa käydään joka päivä. Päiväkodin alueella ei saa käyttää kännykkää ja tupakointi on kielletty (mikä ei tässä maassa ilmeisesti ole ihan itsestäänselvyys). Kaikesta tästä me maksamme 23 euroa kuukaudessa.

Suurin jännitysmomentti päiväkotiasiassa on kai ollut meidän vanhempien kielimuuri, mutta kun tänään kävin Hoon kanssa allekirjoittamassa sopimuksen, oli sekin selätetty. Vaikka asiaa kanssamme hoitanut Frau H. ei juuri englantia puhukaan, toimi yksi nuoremmista opettajista tänään tulkkina. Kotiläksyksi saimme nipun lomakkeita täytettäväksi. On valokuvauslupaa ja lääkärille täytettäväksi vietävää terveystodistuskuponkia ja uimalupaa ja lupalomaketta siihen, että kerran vuodessa Kitassa vierailevat hammaslääkäri ja lääkäri saavat tutkia Hoon. Jokaiseen kuponkiin tulee vanhempien puhelinnumerot ja nimet, että meihin varmasti saa yhteyttä, jos jotain sattuu.

Joten, juuri tällä hetkellä taas tuntuu siltä, että ei tämä Saksa paskempi maa olekaan.

  VINKKI!  
The Moon Mom -blogista löytyy saksankielinen sähköpostipohja, jota käytin hakiessani Hoolle päiväkotipaikkaa. Kirjepohja löytyy tämän postauksen lopusta. Viestin liitteeksi laitoin kuvan Hoosta. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että sähköpostilla päiväkotipaikan hakeminen on turhaa eikä viesteihin edes vastata. Meillä ei oikein ollut muutakaan keinoa, kun kielitaito on vielä niin onneton, joten tällä mentiin. Lopputulos kuitenkin on, että laitoin viestin neljääntoista päiväkotiin ja niistä yhdeksän vastasi. Näistä yhdeksästä toki vain yksi oli myönteinen, mutta sehän riitti. Joten jos olet samassa tilanteessa, kannattaa tuota kirjepohjaa edes kokeilla.

3 kommenttia:

 1. 23 euroa?! Meillä maksaa siinä 300 euron tienoilla (Meerbusch, NRW)... Onnea hoitopaikasta, mukavaa että ei tarvinnut useampia jatko-osia kirjoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä päivähoito Berliinissä on ilmaista kaikille lapsille viisi vuotta ennen koulun aloitusta. 1.8.2018 alkaen rajoitus poistuu ja päivähoito on ilmaista kaikille. Pienen summan joutuu päiväkodista riippuen maksamaan ilmeisesti ruokamaksuna ja meillä se on tuo 23 euroa.

   Ja kiitos, mieluusti kirjoittelen ihan muista aiheista kuin päiväkotipaikan metsästyksestä. :)

   Poista
 2. Onnea päiväkotipaikasta! Mahtavaa, että sujui tällä kertaa vähän helpommin koko homma. Ja aika mahtava hinta päivähoidolla myös!

  VastaaPoista