keskiviikko 10. toukokuuta 2017

VappuaattoKoto-Suomessa näyttää olevan erittäin talvinen tunnelma vieläkin. Jos yhtään lohduttaa, ei täällä Berliinissäkään nyt varsinaisesti missään pikkupikkubikineissä juoksennella. Ei juoksenneltu vappunakaan, jolloin nämä kuvat on otettu. Siskoni oli silloin täällä meillä kylässä ja teimme vappuaattona oikein kunnon turistikierroksen. Nämä ylimmät kuvat on otettu Tempelhofin vanhalla lentokentällä, jonne meidän ei edes pitänyt mennä, mutta menimme sitten kuitenkin. Siellä oli Hoolla tilaa juoksennella.Tempelhofista turistikiertue jatkui Checkpoint Charlielle, josta en sitten kuvia ottanutkaan, kun ei se sattunut itseäni niin paljon kiinnostamaan. Hauskempaa oli se, kun kävelymatkalla Brandenburgin portille törmäsimme Trabant-kulkueeseen. Tai no emme onneksi sillä tavalla törmänneet, mutta osuimme heidän reittinsä varrelle. Hoo on osoittautunut suureksi Trabant-faniksi, joten autoille piti kovasti vilkutella ja niistä vilkuteltiin myös takaisin. Trabantien lisäksi Hoo intoilee Vetbugeista (=Wartburg), pääasiassa siksi, että yksi sellainen oli parkissa sen hotellin luona, jossa kolme viikkoa ehdimme asua.Olen nyt jo aika monta kertaa ehtinyt käydä Brandenburgin portilla, mutta yleensä siellä on ollut tosi rauhallista. Muutama turisti ja kasa poliiseja USA:n lähetystön liepeillä. Tällä kertaa meininki oli kuin vapputorilla, noh, ehkä siksi että oli vappu... Hoo intoili hevoskärryistä, jotka maksua vastaan kuskaavat turisteja portin tienoilla.

Onnistuimme myös kulkemaan Holokaustimuistomerkin läpi eksymättä ja suurempaa pahennusta aiheuttamatta. Tällä kertaa paikalla oli kohtalaisen paljon oppaita/vartijoita, mikä oli varmasti paikallaan, sen verran paljon oli turisteja ja muita kiveltä toiselle hyppelijöitä. Sehän on luonnollisesti kiellettyä, mutta luetunymmärtäminen ei ole aina se ihmisten paras puoli.

Vaikka meillä oli yksi jalkavaivainen mukana, päädyimme jotenkin taas kävelemään melkein koko matkan portilta Alexander Platzille. Reitin voi ohjata kulkemaan Berliner Domin takaa, jossa olevalla sillalla tuntuu aina olevan häävalokuvaus käynnissä. Vaikka nytkään ei mikään helle ollut, ei tämänkertainen morsian säälittänyt ihan yhtä paljon kuin se, joka pari kuukautta sitten pikkupakkasessa poseerasi kuvaajalle varsin kevyissä vetimissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti