keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Ferrarilla Berliiniin

Olen kahdesti elämässäni irtisanonut vuokra-asunnon niin, etten ole irtisanomishetkellä tiennyt minne muutan.

Ensimmäinen kerta oli vuonna 2010 kun irtisanoin pikkuyksiöni Lahdessa. Jos olisin saanut työpaikan Tampereelta, olisin muuttanut sinne. Koska en saanut, tulin Donin luo Ouluun. Varma tieto muuttokohteesta selvisi siinä pari viikkoa ennen vuokrasopimuksen päättymistä.

Nyt toisella kertaa tiedän kyllä, että helmikuun alussa on oltava Berliinissä, mutta siihen ne yksityiskohdat rajoittuvatkin. Vielä hiukan jännittävämmäksi asian tekee tietysti tuon kolmivuotiaamme olemassaolo. Kaksi aikuista nyt nukkuu vaikka autossa, mutta pikkulapsen kanssa se ei ihan niin vain onnistukaan.

Pari askelta on kuitenkin otettu jo eteenpäin.

Eilen ajelimme Donin kanssa Jyväskylästä Jämsään ostamaan käytetyn pakettiauton. Silloin kun muutin Lahdesta Ouluun, muutto hoidettiin samalla tavalla. Don hankki tuolloin punaisen Ford Transitin ja sillä omaisuuteni roudattiin viidensadan kilometrin päähän. Oulussa Hertaksi nimetty paku myytiin sitten eteenpäin. Berliiniin on tarkoitus körötellä lumenvalkoisella Fiat Ducatolla, joka rekkarikirjainten perusteella nimettiin Enzo Ferrariksi.

Enzon mukaantulo vahvisti myös muuta muuttosuunnitelmaa. Kun aika koittaa, ajamme Enzon laivaan ja matkaamme Travemündeen. Yksi yö vietetään siellä ja seuraavana päivänä huristellaan loppumatka Berliiniin. Väliaikaisasuntoja olen jo toki katsellut, mutta toistaiseksi mikään ei ole vielä varmaa.

Paitsi epävarmuus, ja sitä tästä seikkailusta ei kyllä puutu!

2 kommenttia:

  1. Nostan hattua, että osaatte heittäytyä noin. En tiedä olisiko minusta siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, en aina tiedä onko minustakaan. :) Mutta näillä mennään. Aika paljon auttaa, kun ei ajattele kaikkea kovin tarkasti etukäteen.

      Poista