sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Berliner Eisenbahnfest
Eilen teimme retken tuohon ihan lähelle, Schöneweiden vanhalle ratapihalle, jossa järjestettiin 14. kertaa Berliner Eisenbahnfest eli rautatiejuhlat. Esillä oli yli kaksikymmentä vanhaa veturia ja junanvaunua. Vanha veturihalli oli puolillaan pienoisrautatiehärpäkkeitä ja niiden myyntikojuja.

Hoo oli etukäteen innoissaan kuin mikä, mutta paikan päällä meinasi ujous välillä iskeä. Lasten pikkuisiin höyryjuna-ajeluihin häntä ei saanut mutta isin kanssa suostui kiipeämään isoihin vaunuihin. Höyryveturin kyytiin olisi päässyt ajelulle muutamalla eurolla mutta jono oli niin pitkä ettemme jaksaneet nähdä vaivaa. Ihan tarpeeksi jännää oli vain katsella vetureita.

Muistelen, että viime keväänä oli myös vastaava tapahtuma, sillä yhtenä lauantai-iltana ihmettelimme kun junan pilli kovasti vihelteli. Nyt kun satuin ajoissa huomaamaan ilmoituksen tapahtumasta, pääsimme raahautumaan paikallekin. Ja onneksi olimme siellä aika hyvissä ajoin, sillä kun yhden maissa päivällä lähdimme pois, alkoi lipunmyyntiin olla kunnon jonoa ja muutenkin porukkaa kuin, noh, festareilla.

Lounaan nautimme ratapihalla. Tulipa maistettua saksalaista hernekeittoa, johon sai ostettua höysteeksi makkaran. Hoo järsi bockwurstia, me Donin kanssa söimme keiton, joka oli oikein kelvollista.

2 kommenttia:

  1. Ihana tapahtuma! Bonsku olisi niin fiiliksissä noista junista! Käymme aina välillä katsomassa rautatiesillalla junia ja sekin jo on hienoa hänestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä onkin, että pienet ihmiset ihastuvat juniin. Tuntuu että se on aika yleistä. Meillä tosin bongaillaan isin seurassa myös lentokoneita, että kai noissa vempeleissä jotain jännää on. :)

      Poista