maanantai 10. huhtikuuta 2017

Turistikauden avajaiset


Donin vanhemmat, eli mummo ja pappa, saapuivat iloksemme viikko sitten ja avasivat turistikauden. Se kestää meillä yli toukokuun puolivälin ja siihen mahtuu tänään kotiin palanneiden ensivieraiden lisäksi neljät muut vieraat. Ei siis ihan kauheasti tarvitse miettiä, mitä sitä lähiviikkoina tekisi.

Mummon ja papan vierailu sattui minun kannaltani erinomaiseen saumaan, sillä sain viikon aikana väkerrettyä työhommat hyvälle tolalle. Minulla kun tosiaan se toiminimi kököttää siellä kotomaassa ja kotihoidossa oleva kolmevuotias assistentti ei aina ihan hirveästi työrauhaa anna. Mummosta ja papasta oli hyötyä myös asunnon laiton kanssa, sillä nyt keittiö alkaa vihdoinkin muistuttaa keittiötä. Mutta siitä teen varmasti vielä oman postauksen. Vaikkapa sitten, kun tiskikone saadaan lopultakin toimintaan ja astiat pois pöytätasoilta.


Hoo luonnollisesti riemuitsi mummon ja papan näkemisestä ja ahkerasti he yhdessä ravasivat lähimmät leikkipuistot läpi. Mummon kanssa Hoo pääsi askartelemaan ja hänen huoneensa näytti välillä siltä, kuin konfettitäytteinen yksisarvinen olisi räjähtänyt siellä.

Minä ja Don saimme myös kahdenkeskistä aikaa ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen. Ensimmäiseksi menimme yhdessä ruokakauppaan ja sitten Ikeaan syömään lihapullia, kuohuviinin kera tietenkin. Lauantai-iltana oli ajatus etsiä kulttuuria, mutta koska keittiön asennus venähti, ehdimme vain syömään. Ajoimme junalla jonnekin Prenzlauer Bergin keskelle ja etsimme ruokapaikan ja tulimme ähkyyn intialaisesta. Pari tuntia jaksoimme sen jälkeen käyskennellä Mitteä kohti, ennen kuin uupumus iski ja piti ottaa juna kotiin.


Sunnuntaina, eli mummon ja papan viimeisenä päivänä täällä, pääsimme lopulta kaikki yhdessä turistikierrokselle. Aloitimme sen tietysti muurilta ja sen jälkeen suuntasimme juutalaismuistomerkille, mutta kartanlukijan (krhm...) virheestä johtuen emme koskaan päässeet sinne. Sen sijaan jouduimme Mauerparkin kirpputorialueelle, joka tuli yllättäen alkaneesta helteestä johtuen katsastettua varsin pikaisesti. Lounaan jälkeen nousimme kai väärään raitiovaunuun (tai oikeaan, joka meni väärään paikkaan, en tiedä) ja Hackescher Marktin sijaan löysimme itsemme päärautatieasemalta. Sieltä kotiinpääsy oli oma seikkailunsa, sillä sinne minne olisimme olleet menossa, ei kulkenut junia ollenkaan kai rakennustöiden takia.


Nyt lepäämme viikon verran, viimeistelemme asuntoa ja yritämme keksiä jotain pääsiäispuuhaa. Sitten tulevatkin jo seuraavat vieraat, joita ainakin minä odotan jo kovasti. Veikkaan, että sitten tiedossa on ainakin retki eläintarhaan...

4 kommenttia:

 1. ja makkaramuseoon! ja lego centeriin. ja ja ja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkaramuseo?!? En tiedä olenko ihastunut vai järkyttynyt. :D

   Poista
 2. Haha, tuollaiset seikkailuturisteilut, joissa mikään ei löydy ja ratikat menevät väärään suuntaan ovat parhaita jälkikäteen kerrottuna ja naurettuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tämä oli onneksi ihan hauskaa jo tapahtumahetkellä. Mutta on niitä toisenlaisiakin... Mm. "ajetaan pieni lenkki, että Hoo ehtii nukkua autossa" ja päädytään mykkäkoulussa ajamaan kolmenkymmenen kilsan lenkki Schönefeldin lentokentän ympäri... Tänään muuten ajettiin se lenkki uudestaan ja ihan tarkoituksella. :)

   Poista