maanantai 19. joulukuuta 2016

Jouluhämmennys

Myimme eilen vierasvuodesohvan pois, rymsteerasimme olohuonetta ja pystytimme joulukuusen. Seikkailu se oli sekin, sillä minä olisin halunnut kuuseen pelkkiä palloja, Don pelkkiä nauhoja ja Hoo kaiken mahdollisen, minkä vain jotenkin voi kuuseen ripustaa. Lopputulos olikin sitten sen näköinen eikä pienin kuusenkoristaja ollut aamulla enää yhtään tyytyväinen lopputulokseen.
"Pitäisi laittaa lisää koristeita!" oli hänen mielipiteensä.

Jouluhan on yleisesti ottaen tuskastuttavaa aikaa enkä tiedä, vähentääkö lähestyvä muutto sitä yhtään. Hämmentävämmältä joulun tulo ainakin tuntuu. Lahjojen saaminen ahdistaa jo etukäteen, sillä tavarasta olisi tarkoitus pikemminkin päästä eroon. Samasta syystä kaupassa käynti tuntuu kummalliselta. Paikat pursuavat ostohysteriaa, mutta itse ei voi eikä tahdo ostaa mitään. Jokaisen tavaran kohdalla päässä kaikuu "onko tämä sellainen, minkä ottaisin Saksaan mukaan". Hyvin usein vastaus on ei. Aika harvan tavaran kohdalla ajattelen edes niin, että jos jäisimme tänne, niin voisihan sen silloin ostaa.

Eilen huomasin, että muutto alkaa vaikuttaa jo ruoan ostamiseen. Ostin vain pienen paketin levitettä, ettei menisi niin paljon roskiin. Olikohan tämä viimeinen käsisaippua, jonka täällä ostan? Viimeinen vessapaperipaketti? Ja kotona: pakastin on syötävä tyhjäksi! Kaapeissa on kauheasti kaikkea, mitä niistä voisi tehdä!?

Sikäli tietysti hassua, onhan lähtöä tehty jo yli puoli vuotta.
Meidät tuntien, kaiken kanssa tulee kuitenkin vielä kiire.

Ja sitten on vielä se joulu, joka halvaannuttaa normaalin elämän.

2 kommenttia:

 1. Arvaat varmaan, että kuusi on minusta superhieno ja ihanan värinen!

  Huh, tosiaan ei ajattelisikaan miten paljon muutto vaikuttaa ostoksiin, ihan niihin ruokaostosksiinkin. Tsemppiä muuttorutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, väriä ei kuusesta ainakaan puutu. :)
   Kiitos tsempistä, sille on käyttöä!

   Poista